top of page

Geen oog voor Gehandicaptenzorg tijdens Corona!

Bijgewerkt op: 4 dec. 2020

Nederland telt ca. 329.000 geregistreerde COPD-patiënten waar er jaarlijks een kleine 35.000 nieuwe aan kunnen worden toegevoegd. Voorwaar een forse groep medelanders die uiteraard zwaar gedupeerd raken indien ze nagenoeg overal een mondkapje zouden moeten dragen.


Bent u als medelander met een beperking daarom ook zo onaangenaam verrast door de rigide opstelling van winkelpersoneel en/of handhavers die u gelijk voor 95 euro op de bon willen slingeren, omdat u vanwege uw beperking; in de openbare ruimte; geen mondkapje op heeft, maar daarvoor in de plaats wel een ‘faceshield’ draagt?


Het dragen daarvan is toch ook bijzonder nuttig en uiterst voorwaardelijk tijdens het lesgeven en/of communiceren met doven en/of slechthorenden. Dat zijn er naar schatting 1½ miljoen. We spreken tenslotte niet allemaal gebarentaal toch?

En om dat probleem “op te lossen” wordt u notabene door de overheid zelf verwezen naar uw huisarts voor het verkrijgen van een medische verklaring dat u bijvoorbeeld COPD patiënt bent.


Terwijl die huisarts dat helemaal niet mag verstrekken op basis van de huisarts-patiënt relatie. Dus naar oudhollands gezegde beland u van de regen in de drup.


En wat dachten jullie dan van al die mensen zonder beperking die nu ineens allemaal ernstige patiënt spelen en met een verstuivertje van een relatie of een zelfgemaakt labeltje op een medicijnpotje rondlopen als “bewijs” om dan maar geen mondkapje te hoeven dragen? Dat is door een handhaver toch ook niet meer serieus te controleren?


Dat is toch geen manier van doen, terwijl we juist extra moesten omkijken naar- en extra aandacht moeten geven aan onze ouderen en kwetsbare medelanders!

Dus hoe zit dat nu met een praktische oplossing voor onze inwoners met een echte beperking die vaak tot overmaat van ramp, zelf ook nog tot de risicogroep behoren?


Lees morgen verder voor de praktische oplossing!

Comentarios


Anker 1

10007 keer bekeken

bottom of page