top of page

Voortaan betalen om aangifte te mogen doen?

Bijgewerkt op: 23 nov. 2021

In vroeger tijden werd de belasting door de kasteelheer in natura verhaald op de opbrengsten van de zelfstandig ondernemer. Wat later werd het in baar geld of goederen naar rato op vaste tijden ingeleverd. En het is nog niet zo lang geleden dat je in Nederland een 6- daagse werkweek had en na gedane arbeid je loonzakje bij de administrateur kon komen ophalen. Natuurlijk werd alles anders toen in 1972 de Boerenleenbank en Raiffeisenbank samensmolten tot de Rabobank. En je inkomsten in de opeenvolgende jaren zelfs via digitale wijze en een gratis bankpasje werden verstrekt en ieder kwartaal aan de belastingdienst moest worden overgeboekt. De lokale ondernemer werd bij de lokale bank gekend en je kon ook gewoon geld storten en opnemen.


Toen moesten we ineens gaan betalen voor pasjes en afschriften terwijl de openingstijden afnamen en de balie service steeds verder werd afgebouwd. Jaarlijks gaan de servicekosten omhoog en om geld af te storten moet je ... betalen. Heb je meer dan een ton op je rekening moet je negatieve rente betalen. En zonder pasje en ID kreeg je nog niet eens je eigen geld. Nee dat moet je tegenwoordig zelfs ver van tevoren aanvragen!


Nu gaat dus per 2022 ook de Belastingdienst commercieel? Wil je daar wat meer over weten check dan het navolgende artikel. https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/btw-ondernemer-moet-vanaf-2022-aan-de-slag-met-eherkenning/

Comments


Anker 1

10007 keer bekeken

bottom of page