top of page

Toch opleiden en examineren in de ‘lockdown’ periode ? NIET DOEN !

Certificerend en Opleidend Nederland qua VCA en BHV aanbod; met nu niet bepaald de minste hoogwaardigheidsbekleders in hun College van Bestuur en Directies; gaat gewoon vol aan de bak met hun examens, desnoods ‘in company’ , terwijl deze opleidingen bij wet officieel gedurende de ‘lockdown’ periode, die sinds gisteravond dus weer verlengd is, gewoon verboden zijn!


De BHV/EHBO Instructeurs die dit als zelfstandige ondernemers op nul uur contract of als onder-aannemer verzorgen op basis van napraat informatie, zijn vermoedelijk van mening dat dit wel mag, met verwijzing naar zelf bedachte of per mail ontvangen “brancheprotocollen” en komen dan later bedrogen uit. Dit is NIET toegestaan. Maar omdat menigeen om zich heen anderen ‘gewoon’ door ziet gaan, geeft dat gefronste wenkbrauwen en een ongelijk speelveld.


Het KVBE bestuur heeft hier; mede door vragen vanuit het ledenbestand; uiteraard met diverse overheidsinstanties overleg over gevoerd en de uitkomst daarvan is onomstotelijk ; NIET DOEN! Loop geen risico en stap niet met ogen open in die valkuil want….daar gaat zeker op gehandhaafd worden en je gaat nat.


Wij adviseren al onze aangesloten leden (maar ook anderen) hierbij dus nadrukkelijk geen opleidingen te verzorgen en/of examens af te nemen. Voor de beroepsdocenten in het onderwijs is trouwens ook alles op dit terrein al uitstekend geregeld en duidelijk vastgelegd. En ons KVBE brancheprotocol en workshop aanbod + Covid-19 proof certificatie, is daarbij een welkom steuntje in de rug. Dus meld je bij ons aan en zorg echt voor veiligheid en borging, zodat je na de ‘lockdown’ weer snel veilig en verantwoord aan de gang kunt gaan.


Mochten hier nog vragen over zijn stuur ons dan even een mailtje!

留言


Anker 1

10007 keer bekeken

bottom of page