top of page

T.O.N.K. : alle beetjes helpen !

Bijgewerkt op: 4 mei 2021

Kwam je onverhoopt als BHV/EHBO Instructeur niet in aanmerking voor de NOW, TOZO of TVL dan resteert er via aanvraag bij de Gemeente nu nog steeds de mogelijkheid om aanspraak te maken op ondersteuning via de TONK. Een financiële pot van inmiddels 260 miljoen euro die bedoeld is om in te zetten als : Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.


Tot op heden is hiervan een relatief gering bedrag van ca. 10% van benut dus willen wij ook graag via de KVBE onze leden en overige belangstellenden die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen, graag attenderen op deze mogelijkheid. Want veel BHV/EHBO Instructeur collega’s zijn zelf geen fulltime lesgever en worden alleen maar ingehuurd (flexkrachten) als er werkzaamheden zijn, of doen het er parttime bij naast hun reguliere hoofdbetrekking.


Kwam jij dus tot voor kort voor geen enkele regeling in aanmerking (zoals : flexkrachten zonder ww-rechten, mensen met een eigen bedrijfje, zelfstandigen met een werkende partner) en heb je toch hoge en doorlopende (woon)lasten, dan kun je nu in je eigen Gemeente zo’n verzoek indienen.Ter referentie bijgaande links:

Commentaires


Anker 1

10007 keer bekeken

bottom of page