top of page

Coronavlucht KL861 Tokyo … Dramatisch!

Bijgewerkt op: 3 aug. 2021

Train je zeer gedisciplineerd vele jaren als topsporter om uiteindelijk na 1 jaar uitstel toch nog in Tokyo te kunnen vlammen en wat blijkt ... je mag NIET deelnemen vanwege een corona besmetting!


Terwijl je al maanden in je eigen sportbubbel traint en leeft en er in Nederland voor vertrek niets aan de hand was! Ondanks vele jaren van opoffering voor een uniek en voor de meeste topsporters ‘once in a lifetime’ sportprestatie, gaat je Olympische droom in vlammen op door extern geblunder.


NOC/NSF delegatieleiders laten zich er in de media nogal laconiek over uit, vegen hun straatje schoon met aannames en verwijzingen naar RIVM, hun KLM partner, ..etc. en gaan over naar de orde van de dag over de behaalde sportieve resultaten en komen nadien notabene via de ambassadeur in Japan (een uitermate gedisciplineerd en traditioneel land dat de Spelen ongewenst toch moest laten doorgaan) wel op hoog niveau op voor de verblijfsomstandigheden van de nu (protocollair geheel correcte maar wellicht wat erg strenge) in quarantaine geplaatste Nederlandse topsporters. Maar ja…toen was het kwaad natuurlijk al geschied.


HOE IS DIT MOGELIJK ?

1.NOC/NSF maakten tegelijk met ons en de schoonmaakbranche als eerste drie partijen in Nederland; op de eerst beschikbare dag in MEI 2020; al een Coronaprotocol op voor de overheidswebsite: mijncoronaprotocol.nl. Maar ja dat moet je dan ook een jaar na datum natuurlijk wel blijven naleven en zelfs aanpassen als de omstandigheden daarom vragen.


2.We mogen toch aannemen dat ook het NOC/NSF zelf gebruik maakt van de 3 x 3 schema uit de Risico Inventarisatietabel waar iedere serieuze buitensporter, activiteitenaanbieder en onze branche zelf voor de juiste BHV/EHBO bemensing en voorzieningen ter plaatse altijd mee (moeten) starten.


3.We mogen toch aannemen dat de topsporters die verplicht door NOC/NSF met zijn allen en hun coaches het vliegtuig moeten nemen, daarbij mogen rekenen op de hoogst mogelijke bescherming en veiligheidsgraad zodat besmetting uitgesloten is. Maskers dragen, vrije ruimte tussen elkaar, minimale verplaatsing, goede ventilatie, ontsmetting van veel gebruikte contactoppervlaktes....etc.


4.We mogen toch aannemen dat zowel het NOC/NSF en de individuele passagiers en bemanning op de hoogte zijn van het feit dat de DELTA-variant veel besmettelijker is dan de voorafgaande varianten en dat daarvoor dus extra waarborgen dienen te worden ingebouwd.


5.We mogen toch aannemen, dat iedereen beseft dat gevaccineerd zijn niet impliceert dat je immuun bent en dat je het virus niet kunt krijgen. Want je kunt het gewoon krijgen en het ook aan anderen overdragen, maar wordt er vanwege je vaccinatie vermoedelijk zelf minder of helemaal niet meer ziek van.


6.”Gelukkig” voor het NOC/NSF en hun beroepsmatige betaalde begeleidersploeg zijn zij geen BHV / EHBO opleider want anders werden ze “aan de hoogst ra gehangen” en waren de bijbehorende Corona-boetes en sluiting van hun locatie onvermijdelijk geweest.


Mede daarom baseren wij ons niet op aannames en doen wij geen vaccinatie concessies en blijft ons KVBE brancheprotocol en de uitwerking daarvan voor het lesgeven en examineren binnen de BHV / EHBO branche onverminderd van kracht.

Comments


Anker 1

10007 keer bekeken

bottom of page