top of page

Bewogen Pinkster weekend

Bijgewerkt op: 8 jun. 2020

Onze samenleving


Programma Buitenhof bij de VPRO met een uitstekende Twan Huys. Een geweldige presentatie met gerenommeerde gasten en een duidelijk boodschap over de Coronacrisis.


1. Tjeenk Willink, Minister van Staat. Hij breekt een lans voor de nieuwe realiteit waarbij de politiek het beleid niet alleen financieel en op economische groei moet sturen maar ook zeker haar oor te luister dient te leggen bij andere belangrijke sectoren in de samenleving. En dat het overleg met wetenschappers van diverse pluimage in deze ‘Corona tijd’ een goede keuze is voor een nieuw systeem van politieke besluitvorming.


Derhalve hulde voor de samenwerking tussen MKB Nederland, VNO-NCW en de Overheid voor de samenwerking en uitwerking die mocht leiden tot de vaststelling van ons brancheprotocol.

2. Rosanne Hertzberger columniste en onderzoekster en Gerard Schouw directeur Ver. Innovatieve Geneesmiddelen over de jacht op het corona-vaccin en wie daar dan de ‘eigenaar’ van is/wordt. Een fraaie ‘eye-opener’ over hoe het er nu onder druk aan toe gaat en … ook hier het belang van de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven.

3. Sinan Çankaya is culturele antropoloog en promovendus op etnisch profileren. De wijze les die de overheid uit zijn studie kon trekken wordt nog niet benut.


Wij zijn van mening dat het in de praktijk niet uit moet maken waar de hulpverlener, verpleegkundige of instructeur geboren is of hoe hij of zij er uitziet. Wij staan als Koninkrijk(s) Vereniging binnen onze multiculturele samenleving voor een gezamenlijke en verantwoordelijke taak, daarom gaat het vooral om ‘vakkundige handjes aan het bed’ die door onze professionele leden worden opgeleid. En is dus iedereen welkom, omdat we het samen moeten doen.

KVBE website tikt inmiddels 6000 bezoekers aan


Het bestuur van de KVBE is aangenaam verrast door de grote mate van belangstelling voor onze branchevereniging. Er zijn gedurende dit Pinksterweekend inmiddels al diverse aanvragen voor lidmaatschap, partner worden of sponsoropties aangevraagd. Dus na het Pinksterweekend zullen we trachten deze gegevens zo snel mogelijk te verwerken.

Comentarios


Anker 1

10007 keer bekeken

bottom of page